Obama er blant de minst barmhjertige

President Barack Obama i USA er en av de minst barmhjertige presidentene i USAs historie.

Barack Obama - Foto: AP
Børs

På hjemmebane er president Barack Obama kjent som en av de minst fredsæle presidentene i landets historie, skriver DN.Ikke bare kjemper han blodige kriger i utlandet, nye tall viser at han benåder langt færre straffedømte enn sine forgjengere, påpeker avisen.Torsdag gav Obama friheten i gave til åtte innsatte, og følger opp de amerikanske presidentenes lange tradisjon med å benåde fanger like før jul. Ifølge professor P.S. Ruckman jr. som studerer benådningsinstituttet i amerikansk politikk, er dette likevel unntaket.- Obama har ikke innfridd, selv om mye lå til rette for han. Demokrater benåder flere enn republikanere. Ikke-guvernører benåder flere enn tidligere guvernører. Han snakket mye om tilgivelse og nye muligheter i valgkampen. Det var derfor ventet at han ville bruke benådningsinstituttet, men det har han ikke gjort, sier Ruckman jr.

Nyheter
Næringsliv