Oljefondet kjøper amerikanske industrieiendommer

Statens pensjonsfond utland, best kjent som Oljefondet, har inngått en avtale som sikrer fondet 45 prosent eierandel i amerikanske eiendommer på 1,2 millioner kvadratmeter.

Yngve Slyngstad Foto: Finansavisen
Børs

Norges Bank Investment Management (NBIM) , som forvalter fondet, har inngått avtalen med amerikanske Prologis. For sin andel i totalt 66 industri- og logistikkeiendommer i USA, må det norske fondet betale 450 millioner dollar - 2,76 milliarder kroner. Prologis beholder de øvrige 55 prosentene av eiendomsporteføljen.- Vi er svært tilfreds med å utvide vårt samarbeid med Prologis. Vi investerer med dette i en solid portefølje av logistikkeiendommer i nærheten av logistikknutepunkt, sier Karsten Kallevig, NBIMs direktør for eiendomsinvesteringer. Tidligere i år gikk fondet for første gang inn i det amerikanske eiendomsmarkedet.Verdien på avtalen utgjør omtrent en halv promille av hele Oljefondet. Den anslåtte markedsverdien av fondet passerte 5.000 milliarder kroner lille julaften. (©NTB)

Nyheter
Børs