Om Lundin-planer: - Jeg kjenner faktisk at jeg blir provosert

Politikere og Bellona reagerer på Lundins Grieg-planer.

Foto: Scanpix
Børs

Politikere reagerer på påstander om at Lundin Petroleum ikke skal ha forberedt Edvard Grieg-plattformen for kraft fra land, melder TDN Finans.Ifølge nyhetsbyrået skrev Upstream fredag at det var stor motstand mot elektrifisering av Nordsjøfeltene på Utsirahøyden, som Edvard Grieg, og at motstanden var størst i Lundin Petroleum, Maersk og RWE-Dea. Lundin har ifølge avisen aldri vært interessert i elektrifisering av Edvard Grieg.-De har ikke en gang en mulighet for å skru av gassturbinene på plattformen ettersom det ikke er plass til en annen varmekilde, sa en ikke-navngitt kilde til Upstream.Teknisk Ukeblad omtalte også saken tirsdag, og siterer blant annet et referat som viser at Oljedirektoratet mener at Lundin har satt myndighetene i «en vanskelig situasjon» ved å ikke ha informert om at designet gjør det vanskelig med elektrifisering på Edvard Grieg.Elektrifisering var et krav da PUDen ble godkjent av olje- og energidepartementet.-Dersom det du referer til stemmer, er dette veldig beklagelig. Jeg kjenner faktisk at jeg blir provosert. Det viser dårlig dømmekraft fra Lundins side, sier stortingsrepresentant Siri A. Meling fra Høyre til Teknisk Ukeblad.-Jeg har aldri sett et selskap med så lite respekt for Stortinget. Lundin bør bli fratatt lisensen på Edvard Grieg, og må aldri få en eneste lisens på norsk sokkel igjen. De må heller ikke få trekke fra på skatten 78 prosent av de utgiftene som følger av at de har lurt Stortinget, sier Bellona-leder Frederic Hauge i en kommentar.Ifølge TDN Finans avviste Lundin fredag påstandene overfor Upstream.-Dette er ikke riktig. Vi har alltid vært 100 prosent lojale til elektrifiseringsprosjektet, sier en ikke-navngitt talskvinne.Lundin-talskvinnen sier samtidig at de «jobber med alternativer» for en alternativ varmekilde.Lundin faller 0,08 prosent til 128,50 svenske kroner på Stockholmsbørsen. På Oslo Børs ble Det norske oljeselskap sist omsatt for 79,95 kroner.

Nyheter
Børs