Opptur fra start i USA

De amerikanske markedene fortsetter oppturen fra fredag.

Børsen i New York ved Wall Street - Foto: Øystein Schmidt
Børs

Børsene på Wall Street har åpnet, og stiger fra start.Dow Jones legger på seg 0,42 prosent, Nasdaq er opp 0,71 og S&P 500 stiger 0,49 prosent få minutter etter at handelen tok til.Oppgangen fortsetter dermed fra fredag, da BNP-veksten i USA i 3. kvartal overrasket. Mandag fulgte IMF opp med å oppjustere veksten i USA og dermed er det duket for videre oppgang på børsene.Det har sendt børsene i Asia og Europa oppover, og i Oslo stiger hovedindeksen 1,21 prosent til 543,79 lille julaften.Private inntekter og forbrukFerske makrotall fra USA viser at private inntekter steg med 0,2 prosent i november.Ifølge Bloomberg ventet analytikerne en oppgang på 0,5 prosent, skriver TDN Finans.Samtidig steg det private forbruket med 0,5 prosent, mot analytikernes forventninger om en oppgang på 0,1 prosent.PCE-tall Kjerne-PCE i USA steg samtidig med 0,1 prosent over måneden i november, og med 1,1 prosent over året.Det var på forhånd ventet oppgang på henholdsvis 0,1 og 1,2 prosent.

Nyheter
Børs