Peter Warren refser økonomijournalist

Peter Warren mener mange har urealistiske forventninger til avkastningen på aksjer.

Peter Warren. Foto: Finansavisen.
Børs

Forrige uke skrev NTB følgende setning, som siden ble gjengitt i lokalavisen Opdalingen:«Etter knappe én times handel ligger hovedindeksen på 534,07 poeng, opp med knappe 0,1 prosent».Det har fått Peter Warren til å reagere. Han mener det forteller oss hvilke forventninger som skapes til avkastningen på aksjer.- Vi kunne ha vist hvilken annualisert avkastning man hadde fått dersom verdien av hva man investerte i steg 0,1 prosent hver time børsen var oppe. Vi har imidlertid valgt å moderere oss med å vise hvilken annualiserte avkastning investorer ville ha oppnådd dersom kursene på Oslo Børs steg med 0,1 prosent hver dag børsen var åpen, skriver Warren på sin blogg.Svaret er 28,9 prosent.- Denne avkastningen er milevis over gjennomsnittsavkastningen på Oslo Børs både på kort og lang sikt. Dette forhindrer imidlertid ikke journalistisk skuffelse over utviklingen og dermed et behov for å forsøke å forklare denne, sier Warren.- Leseren, som antagelig har hørt den samme påstanden som journalisten, får denne nå ytterligere forsterket gjennom meldingen til NTB. «Hvis et anerkjent nyhetsbyrå som NTB skriver dette, må det jo være sant», slår Warren fast.Les også: Stig Myrseth: Varsellampene blinker

Nyheter
Børs