Peter Warren: Vi prøvde, men vi feilet

Warren Securities har tapt penger i bøtter og spann. Nå er det nok. - Det har vært overraskende tungt å drive meglerhus i Norge etter finanskrisen, innrømmer Peter Warren.

Peter Warren. Foto: Finansavisen.
Børs

Tirsdag ble de ansatte i meglerhuset Warren Securities informert om at selskapet måtte finne nye eiere eller så vil virksomheten bli lagt ned.- Dette betyr at vi som gruppe ikke lenger vil megle aksjer for våre kunder, påta oss corporate finance-oppdrag eller utføre de andre oppgavene som naturlig ligger under et meglerhus, skriver Warren i dag på sin blogg.- Selv om undertegnede ikke har noe med den daglige driften i Warren Securities å gjøre, bærer virksomheten mitt navn og det er med tungt hjerte vi må gi slipp på 22 dyktige ansatte i meglerhuset. Disse har jobbet hardt for oss, men ettersom det vedvarende ble tapt penger på driften, har vi valgt å avslutte virksomheten for vårt vedkommende, slår Warren fast.Dårlige resultaterÅrsaken til at meglerhuset legges ned er vedvarende dårlige resultater.I 2012 tapte Warren Securities 13 millioner kroner, i 2011 var tapet på 64 millioner, 2010 17 millioner og i 2009 tapte selskapet 12 millioner kroner. Alt etter skatt.- Når selskapet går med underskudd også i 2013, ser vi ingen annen utvei enn enten å finne mer egnede eiere eller legge ned denne delen av virksomheten, sier Warren.- Til syvende og sist vil jeg si at det har vært overraskende tungt å drive meglerhus i Norge etter finanskrisen. Det har blitt en arena for kun de største meglerhusene. Men vi prøvde. Vi prøvde virkelig. Men vi feilet, sier Warren.Warren CapitalWarren Capital, forvaltningsselskapet som ble startet i 2002 og forvalter fem fond samt en rekke aktive forvaltningsmandater, har hodet over vannet bra.Warren forteller at avkastningen er god, samtidig som han tar lav risiko og har jevn innflyt av nye kunder.

Nyheter
Børs