Røkke-olje rett til bunns - gruveaksje stuper

Hovedindeksen på Oslo Børs heller til oppsiden fredag morgen. Flere aksjer utmerker seg - begge veier (oppdatert 09.37).

Kjell Inge Røkke - Foto: Finansavisen
Børs

Etter 37 minutters handel peker pilene svakt oppover på Oslo Børs.Hovedindeksen står i 532,17, opp 0,12 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 356 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av flatt Wall Street i går og børsfall i Asia tidligere i dag.I Europa har britiske FTSE 100 åpnet ned 0,1 prosent, franske CAC 40 0,2 prosent, emsn tyske DAX er opp 0,3 prosent.Røkke-olje til bunns Det norske stuper 9,3 prosent til 72,45 kroner etter at Statoil og Johan Sverdrup-partnerne overrasket med sitt konseptvalg .Medianestimatet på feltets størrelse er senket med 10 prosent, mens den første oljen er utsatt til 2019.RS Platou Markets spådde aksjen ned 4-10 prosent i en oppdatering sluppet før børsåpning - en nokså treffsikker analyse ved navnet "Getting coal for Christmas".Statoil og partnerne skriver i en børsmelding fredag morgen at arbeidet med å evaluere og optimalisere utbyggingskonseptet fortsetter.En endelig beslutning av konseptvalg skal tas tidlig i 2014.Statoil er uendret på 143,60 kroner.Songa opp, Polarcus ned Songa Offshore faller 5,5 prosent til 2,95 kroner etter at Frederik Wilhelm Mohns Perestroika har fremsatt et pliktig bud på 2,50 kroner for de resterende aksjene.Ellers i oljeservice merker vi oss at PGS stiger 1,2 prosent til 65,25 kroner.Seabird har kommet med flere nyheter på morgenkvisten, og stiger 4,7 prosent til 3,14 kroner.Selskapet har utført en overtegnet emisjon på 3,00 kroner, og forlenget charter-avtale for "Munin Explorer" til reduserte rater.Polarcus smeller opp 8,3 prosent til 4,30 kroner etter at hemmelig investor står frem etter kjempekjøp .Aksjen er dermed også klart mest omsatt så langt.Ellers er utslagene små blant tungvekterne. Aker Solutions, Seadrill og Subsea 7 stiger alle forsiktig fredag morgen.Det samme gjør Storebrand, som tar grep på pensjonssiden. Aksjen er opp 0,5 prosent til 36,99 kroner.Gruveaksjer i begge ender Relativt sett topper Dannemora Mineral vinnerlisten, med en oppgang på 29,8 prosent til 3,57 kroner.Bare én aksje stiger mer enn nevnte Polarcus - Tide på pluss 13,7 prosent til 15,40 kroner.Veripos stiger 4,6 prosent til 38,30 kroner etter at styret nå anbefaler det ferske Hexagon-budet på 37 kroner aksjen.Vi merker oss også at Vizrt er opp 2,9 prosent til 25,10 kroner etter å ha landet avtale med ny kunde i USA .I andre enden finner vi også en gruveaksje - Avocet Mining stuper 34,5 prosent til 88 øre.Ifølge en oppdatering leverer selskapet lavere produksjon enn ventet, og nå trengs påfyll av kapital. Dessuten har et styremedlem gått av.Nærmest bak nevnte Det norske finner vi North Energy, som faller 8,3 prosent til 3,10 kroner.Bergen Group er ned 5,9 prosent til 3,20 kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs