Ser muligheten for bråstopp for norsk fisk

Mattilsynet har ikke fått varsel fra russiske veterinærmyndigheter om en importstans fra og med 1.januar 2014.

Laks - Foto: Scanpix
Børs

Men Mattilsynet sier til TDN Finans at de ser muligheten for at Rosselkhoznadzor vil innføre sanksjoner mot den pelagiske- og hvitfisksektoren.-Vi har ikke fått et offisielt varsel om at Russland stenger grensen for import av norsk sjømat fra og med 1. januar, sier Knudsen.Ifølge ham er det kun lagt ut på Rosselkhoznadzor hjemmesider at det nå vurderes om dette faktisk skal skje.-Utdypende informasjon som er lagt ut på hjemmesiden tyder på at eventuelle sanksjoner ikke skal omfatte laks- og ørretsektoren, men kan gjøres gjeldende for den pelagiske- og hvitfisksektoren, sier Røthe Knudsen.Han mener det er «usikkert» hva denne informasjonen kan innebære for pelagisk- og hvitfisksektoren, og tror det kan være alt fra en midlertidig importstengning til en utvikling av at disse sektorene i fremtiden skal følge samme rammeverk som laks- og ørretsektoren nå har.-I dag er det ikke behov for at Rosselkhoznadzor må godkjenne fisk fra pelagisk- og hvitfisksektoren før den blir eksportert, men det er nå en mulighet for at dette blir nødvendig, sier han.Regiondirektøren opplyser til nyhetsbyrået at det er vanskelig for Mattilsynet å kunne si noe om hvorvidt dette faktisk inntreffer, men han opplyser at meldingene fra Russland har en tendens til å bli moderert over tid.

Nyheter
Børs