USA-signaler løftet Asia-børsene

Signaler fra USA bidro til en god stemning på mange av børsene i Asia.

Bilde fra børsen i Asia - Foto: AP
Børs

Torsdagens handel på Asia-børsene preges stort sett av optimisme.I Japan har Nikkei 225-indeksen lagt på seg 1,51 prosent mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,79 prosent.Hang Seng-indeksen i Hong Kong har lagt på seg 0,07 prosent, Singapores Straits Times-indeks kan vise til en oppgang på 0,16 prosent mens den koreanske Kospi-indeksen er opp 0,1 prosent.Den kinesiske Shanghai Composite-indeksen faller derimot 0,38 prosent.Impulser fra Wall Street Investorene har lenge fryktet hva som ville skje når den amerikanske sentralbanken skulle begynne å trappe ned på stimulansene av økonomien - den såkalte QE3.Da nyheten kom, om at nedtrappingen begynner i neste måned, ble den imidlertid mottatt med stående applaus og børsene i New York gjorde et hopp.Investorene dro et lettelsens sukk over at rentene fremdeles vil bli holdt lave lenge og at nedtrappingen ikke ble større enn 10 milliarder dollar.Budskapet fra avtroppende sentralbanksjef Ben Bernanke ble også tolket som at troen på økonomien er sterk, selv om det fremdeles er utfordringer.Ny rekorder Dow Jones endte opp hele 1,84 prosent til ny all-time high på 16.167,97. Nasdaq steg 1,15 prosent til 4.070,06 og S&P 500 steg 1,66 prosent til ny all-time high på 1.810,65.

Nyheter
Børs