Hydro raser på børsen

Oslo Børs har flatet ut i løpet av formiddagen, på omsetningstoppen tynger Norsk Hydro.

Hydro Aluminium Årdal. Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs steg som ventet fra start onsdag. Etter 18 minutters handel var hovedindeksen opp 0,5 prosent til 546,41.Børsen har ved lunsjtider flatet ut, og stiger 0,09 prosent til 544,14 poeng.Et tyrkisk rentesjokk og Federal Reserves rentemøte i USA klokken 20.00 norsk tid er dagens fokus.Børshopp verden rundt etter tyrkisk rentesjokk Den tyrkiske liraen har stupt i det siste. Bankenes over natten utlånsrente heves med hele 4,25 prosentpoeng for å få valutaen under kontroll. Renten er dermed på 12 prosent, opp fra 7,75 prosent.Samtidig heves en ukes reporente, som anses for styringsrenten, fra 4,5 til 10 prosent.Over natten innlånsrente ble økt fra 3,5 til 8 prosent.Rentesjokket sent tirsdag kveld fører også til at frykten rundt fremvoksende økonomier generelt blir redusert.Oljeprisen faller Prisen på Nordsjø-olje faller ved lunsjtider 0,33 prosent til 107,06 dollar. Prisen er dermed noe svakere enn den var ved stengetid tirsdag.Statoil er ned 0,4 prosent til 149,80 kroner.Skattesjokk for Hydro Hydro kan få ekstrakostnader på 600 millioner kroner i året i Brasil etter at landet plutselig har endret skattelovgivningen.Hydro stuper dermed 5 prosent til 28,30 kroner som dagens mest omsatte aksje; så langt er omsetningen rundt 360 millioner kroner.Marine Harvest opp i USA En smilende og fornøyd John Fredriksen poserte tirsdag med en død laks i New York og markerte at Marine Harvest nå er notert også på Wall Street.Til Finansavisen sier han at Marine Harvest vurderer oppdrett i skipMarine Harvest endte på 12,435 dollar (76,20 kroner) på NYSE tirsdag, mens sluttnoteringen i Norge var 74,95 kroner.Siste notering i Oslo er 75,60 kroner, opp 0,87 prosent.BWG Homes med resultatvarsel BWG Homes-konsernet har kommet med et skuffende resultatvarsel for 4. kvartal.Aksjen faller 1,79 prosent til 11 kroner, etter å ha vært nede i 10,45 kroner i løpet av morgenen.DOF vil hente penger DOF ASA vurderer å utstede et nytt obligasjonslån på 500-700 millioner kroner.Aksjen stiger ved lunsjtider med 0,65 prosent til 31,20 kroner.EMGS-kontrakt Electromagnetic Geoservices ASA (Emgs) har signert en kontrakt med Apache .EMGS klatrer 2,5 prosent til 6,96 kroner.Børspause i Funcom Børsen stoppet Funcom-aksjen før åpning. Aksjen lå da an til å åpne opp rundt syv prosent. Det opplyses at pausen er iverksatt i påvente av publisering av en melding.Ved lunsjtider er aksjen stadig pauset.Noreco-opptur Norwegian Energy Company stiger 7,14 prosent til 15 øre ved tolvtiden.Selskapet har ikke kommet med noen nyheter i løpet av dagen, men det ble på morgenkvisten kjent at produksjonen på Huntington-feltet på britisk sokkel startet opp igjen tirsdag 28. januar etter å ha vært begrenset siden 15. januar.Norske Skog Vi tar også med oss at Norske Skog stiger 10,12 prosent til 5,66 kroner.Det har ikke kommet noen meldinger fra selskapet, men svenske SCAs skogindustrivirksomhet fikk ifølge selskapets kvartalrapport onsdag et driftsresultat på 916 millioner svenske kroner i fjerde kvartal 2013 mot 318 millioner kroner i samme kvartal året før.Bra i bulk Både John Fredriksens bulkrederi Golden Ocean, Western Bulk og rederiet Jinhui stiger kraftig på børsen.Førstnevnte er opp 5,35 prosent til 12,99 kroner, Western Bulk stiger 3,9 prosent til 16 kroner, mens sistnevnte stiger 6,69 prosent tl 25,50 kroner.Swedbank First Securities anbefaler i en fersk analyserapport kjøp av Golden Ocean Group, DS Norden og Western Bulk før kinesisk nyttår som starter fredag 31. januar.

Nyheter
Børs