Nå tilbyr Helge Lund nye gullpakker

Helge Lund. Foto: Øyvind Hagen/Statoil ASA.

Statoil tyr til fete, tidligepensjonspakker, saftige overgangsbonuser og store sluttpakker for å kvitte seg med ansatte.

Sviktende kapitalavkastning får Statoil til å kutte i staben igjen, skriver DN.Flere ansatte kan dermed spasere ut porten med pakker de fleste andre i norsk arbeidsliv bare kan drømme om:* Ansatte mellom 58 og 62 år kan velge å pensjonere seg fra Statoil og få pensjon tilsvarende 66 prosent av lønnen fremt il ordinær pensjonsalder.* Ansatte som godtar å bli "outsourcet" og ta jobb hos en Statoil-leverandør, får inntil en årslønn i overgangsbonus.* Ansatte som tar sluttpakke, får inntil to årslønner med på kjøpet.Informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. understreker overfor DN at pakkene bare gis til noen få ansatte. Han sier at de ikke har noen betenkeligheter med å dele ut tidligpensjonspakker, selv om disse har vært omstridt før.- Vi ser det er at virkemiddel vi vil ta i bruk der det er en god løsning for den enkelte, sier Lindbæk jr.Hovedtillitsvalgt i Statoil, Per Helge Ødegård, sier til avisen at det er vanskelig å skjønne at Statoil kan tjene penger på dette.


Les også