Stygt på Asia-børsene

Det går utforbakke på de største børsene i Asia mandag morgen.

AP Photo
Børs

Børsene i Asia går på en liten smell mandag morgen. Ifølge Bloomberg ligger de an til det største tredagers-fallet på syv måneder.MSCI Asia Pacific Index er ned 1,9 prosent til 135,06, den laveste noteringen siden begynnelsen av september.Kort tid før stengetid er Nikkei-indeksen i Japan ned 2,5 prosent, mens den bredere Topix-indeksen faller 2,6 prosent.I Kina faller Shanghai Composite-indeksen 0,8 prosent.Koreanske Kospi og Straits Times i Singapore ramler henholdsvis 1,4 og 1,3 prosent.Økonomisk uro i store u-land og innstrammingen til USAs sentralbank utløste et betydelig børsfall på tampen av forrige uke.Kina-sjokk?Et kinesisk finansprodukt som neppe klarer å betale ut pengene det skal, skaper bekymring for landets økonomi. Førstkommende fredag er finansproduktet forpliktet til å utbetale en sum tilsvarende 3 milliarder kroner. Men det er ikke ventet at firmaet som står bak produktet, China Credit Trust, vil klare å skaffe nok penger. Dermed kan mange kinesere miste sparepengene. I tillegg har det varslede misligholdet vakt bekymring for de økonomiske ringvirkningene som kan oppstå.Hvis hendelsen får andre finansaktører til å skygge unna Kinas såkalte skyggebanksystem, kan resultatet bli mindre tilgang på kreditt og svekket økonomisk vekst, ifølge Andrew Tilton fra Goldman Sachs.

Nyheter
Børs