Algeta blir i Norge etter milliardoppkjøp

Tyske Bayer har fått grønt lys for oppkjøpet av det norske legemiddelselskapet Algeta for 17,6 milliarder kroner. Selskapets hovedvirksomhet forblir i Norge.

Algeta-ansatte bak konsernsjef Andrew Kay (t.h.). Foto: Finansavisen

Den tyske legemiddelgiganten betaler dermed 362 kroner per aksje i det norske selskapet, som startet opp med ti ansatte i 1997. Algeta har siden hatt stor suksess med kreftmedisinen Xofigo, også kjent som Alpharadin.Algeta lover at selv om selskapet nå er på tyske hender, har det ingen planer om å flytte fra Norge. Selskapet har rundt 110 ansatte ved hovedkvarteret Oslo, i tillegg til rundt 80 ved Algetas kontor i Cambridge i USA.- For de ansatte vil dette ha liten betydning. De fleste vil fortsette å gjøre det samme som de har gjort før. Bayer kjøper selskapet som det er, sier finansdirektør Øystein Soug i Algeta til NTB.En viss betydning har oppkjøpet imidlertid for de ansatte, ettersom alle ble tildelt opsjoner da de begynte å jobbe for Algeta. Bayers oppkjøp innebærer en opsjonsgevinst på rundt 670 millioner kroner for Algetas ansatte, ledelse og styremedlemmer. (©NTB)