Algeta-kjøp kjører kronen

Kronen er på sitt sterkeste siden før jul. DNB Markets peker på flere grunner.

Norske kroner. Foto: Scanpix

Den norske kronen styrket seg markert i går. EURNOK har falt 0,6 prosent til 8,29.Kronen er ifølge DNB Markets dermed på sitt sterkeste mot euro siden begynnelsen av desember.- Gårsdagens bevegelse var drevet av utenlandske banker, som har nettokjøpt norske kroner. Det mulige kjøpet av Algeta kan ha bidratt til dette. Dessuten har oljeprisen passert 110 dollar/fat, som også gir støtte til en sterkere krone.- I tillegg har vi sett at utenlandske banker de siste to ukene har vist større interesse for norske kroner enn tidligere i år, skriver meglerhuset tirsdag.Algeta-frist i morgen Tyske konkurransemyndigheter godkjente Bayers oppkjøp av Algeta i januar.Kontantbudet på 362 kroner per aksje priser Algeta til 15,9 milliarder kroner.Fristen for budet går ut i morgen.Foreløpig foreligger aksepter for mer enn 90 prosent, så oppkjøpet vil gå gjennom.Renteforskjell Den økte interessen for norske kroner er ifølge DNB Markets trolig også relatert til at renteforskjellen mot utlandet, spesielt mot svenske kroner, har gått i den norske kronens favør.- Det understøttes av at kronen har styrket seg spesielt mye mot den svenske kronen den siste uken. For mens EURNOK og USDNOK har falt ca. 0,5 prosent, har SEKNOK falt 1,5 prosent.- Vi venter at kronen vil fortsette å styrke seg moderat fremover, heter det videre.Følg HegnarOnline på Facebook her!