Vekstmarkedene har tatt tilbake halvparten av det som gikk tapt siden nyttår. Finansavisen kan i dag fortelle at økonomene i Société Générale advarer mot at de kan krasje på ny.- Mellom midten av juli og midten av september 2011 falt Euro Stoxx 50 med 33 prosent. Vi kan ha den samme situasjonen i 2014, med vekstmarkeder som detter over 30 prosent, slår analysesjef Patrick Legland og hans kolleger i SocGen fast.Hvordan vekstmarkedene i praksis vil gjøre det, avhenger først og fremst av hvor vellykkede reformene i Kina, India, Indonesia og Russland blir, argumenterer SocGen.- Etter vårt syn representerer den uunngåelige økningen i kredittspenningene i Kina den største risikoen for globale markeder i 2014, skriver banken.
Økonomene i Société Générale har identifisert noen områder hvor investorene kan tjene penger på knall og fall i vekstmarkedene.
Ifølge Finansavisen omfatter de shorting av aksjer i vekstmarkedene mot aksjer i eurosonen, samt spesifikt shorting av finansaksjer i vekstmarkedene mot finansaksjer i USA.Dessuten bør investorer shorte Hongkong-eiendom, skaffe seg beskyttelse mot kreditturo og selge kobber. Felles for tipsene er at de er begrunnet med at markedene ikke tar nok høyde for uro som kan komme.