Rec Silicons joint venture i Kina er ifølge analytiker absolutt positivt for selskapet. Han mener den nye silisiumfabrikken ventes å være i full produksjon om tre til fire år, skriver TDN Finans.- Basert på den meldingen fra i dag tidlig ser det ut til å være en positiv avtale for Rec Silicon. Den demonstrerer den verdien FBR-teknologien har fordi de betaler et ganske beskjedent beløp for en 49 prosents eierandel i et joint venture som vil ha kapasitet som er neste like stor som det selskapet har i dag, sier analytiker Truls Engene i SEB.
Onsdag gikk det frem at REC Silicon AS og REC Silicon Inc, har inngått avtaler med Shaanxi Non-Ferrous Tian Hong New Energy Co., Ltd. om et joint venture i Kina.Les også: Engene mener ifølge nyhetsbyrået det er positivt at selskapet får mulighet til å øke produksjonskapasiteten med en begrenset investering da de får betalt for teknologien.- Dette løser også eventuelle mulige utfordringer rundt gjeldsforfallet i år, fordi de får utbetalt nesten 200 millioner dollar på forhånd, sier analytikeren.Han viser også til at kontantutleggene de neste årene er ganske beskjedne.- At det her er positivt for aksjen og vil være med på å øke verdien av selskapet, er utvilsomt, sier Engene til TDN Finans.Analytikeren venter at fabrikken er klar til å produsere for fullt om tre til fire år. Han tror ifølge nyhetsbyrået investeringen er basert på en forventning om fortsatt etterspørselsvekst innenfor solmarkedet, samtidig som selskapet ser de har en teknologi som gjør at de ligger lavest på kostnadskurven.REC stiger 14,02 prosent på Oslo Børs i lunsjtider, til 4,11 kroner.