Analytiker: - Oppmuntrende utsikter for 2014-15

Lav global tilbudsvekst gjør Handelsbanken Capital Markets optimistiske.

Foto: Handelsbanken

- Selv om rapporten var noe svakere enn ventet, vil vi kun komme til å gjøre noen mindre endringer i estimatene. Vi gjentar vår kjøpsanbefaling og kursmål 230 kroner, heter det i en fersk rapport fra Handelsbanken Capital Markets etter at Lerøy la frem ferske kvartalstall tirsdag.Analytiker Kjetil Lye peker på at Lerøy Seafood rapporterte et EBIT-resultat på 425 millioner kroner i 4. kvartal, som var 5 prosent under Handelsbanken Capital Markets estimater.Lye viser videre til at selskapet foreslår et utbytte på 10 kroner pr aksje.- Lerøy ser en global tilbudsvekst på 5 prosent i 2014, som faller til 1,0 prosent i 2015, skriver Lye i oppdateringen.Han mener utsiktene for 2014-2015 er oppmuntrende.Akkurat nå: Lerøy stiger 1,91 prosent til 187 kroner på Oslo Børs.