Analytiker spår aksje opp etter tall

Nyhetene om rekordutbytte gjør at analytikeren tror aksjen vil stige i dagens handel.

Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

Torsdag morgen slapp oppdrettsselskapet SalMar solide tall for 4. kvartal.- EBIt-resultatet før IFRS-justeringer ble 348 millioner kroner, noe lavere enn konsensus på 357 millioner kroner, men 6 prosent bedre enn vårt 329 millioner-estimat, kommenterer analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets i en fersk oppdatering.Han peker på at resultatene i Midt-Norge som forventet er hemmet av operasjonelle utfordringer med håndteringen av PD, som har ført til høyere brønnbåt- og slaktekostnader i kvartalet.- På grunn av den sterke kontantstrømmen og det nylige salget av Bakkafrost-aksjer, foreslår de rekordhøyt utbytte på 8 kroner pr aksje, som tilsvarer en utbytteavkastning på 11 prosent, påpeker Giskeødegård.- Utbytte er den største overraskelsen i dagens rapport, og en positiv overraskelse som vi forventer vil løfte aksjekursen med 2-4 prosent, sier analytikeren.Nordea Markets har en sterk kjøpsanbefaling på SalMar med kursmål 115 kroner.