Analytikere ler av Statoils kaffekutt

Kaffekopper, ferske rundstykker og reker ryker når Statoil skal spare åtte milliarder i året. Analytikerstanden ler.

Trond Omdal. Foto: Iván Kverme Iván Kverme / Finansavisen

Statoils akutte sparingsiver får aksjeanalytikerne i Oslo til å le. Etter at Stavanger Aftenblad først omtalte kaffekuttene tirsdag, sendte oljeanalytiker Trond Omdal i Arctic ut et spøkefullt internt notat om at han likevel opprettholdt sine inntjeningsestimater for i år og neste år, til tross for det kraftfulle kaffekuttiltaket.- Kaffe-nedskjæringene? Vi bare ler av det. Det gjør alle, sier aksjeanalytiker Carl Christian Bache i Nordea til DN.Statoil-talsmann Ørjan Heradstveit spøker imidlertid ikke med kaffekuttene, skriver avisen.- Vi arbeider for å redusere våre kostnader gjennom effektiviseringstiltak på tvers av selskapet. Avtalen om gratis kaffe på heliporten, overflødige papiraviser eller antall brødsorter i kantina er ikke isolert sett avgjørende, men det grunnleggende er at vi ikke vil ha ordninger som er vesentlig annerledes enn det man finner i andre virksomheter, sier Heradstveit.Sokkeltillitsvalgt Per Steinar Stamnes velger å le av hele saken, som han mener er tragikomisk.- Vi er nødt til å møte en time før på heliporten. I tillegg kommer reisetid. Vi bruker minimum to timer av vår fritid på å komme oss på helikopteret. Den eneste kompensasjonen har vært gratis kaffe. Det er veldig smålig at de skal ta bort den. Vi spurte om vil skulle gå til innkjøp av esker med kaffeposer så de kunne få ned kostnadene. De synes ikke det var så veldig morsomt, sier Stamnes til DN.