Analytiker i Carnegie Johan Ström mener Seadrill ikke er komfortabel med markedsutsiktene for 2015 og 2016, ettersom de ikke bestiller nye rigger samtidig som nybyggprisene er fallende. Det skriver TDN Finans tirsdag.- De hadde definitivt bestilt nye rigger hvis de var komfortable med markedet, og spesielt når de i dagens kvartalsrapport poengterer at nybyggingsprisene er ned, sier Ström.
John Fredriksens riggselskap Seadrill tjente 281 millioner dollar i 4. kvartal 2013, mot ventet 369 millioner dollar. Aksjen har svingt voldsomt i løpet av dagen. Den har vært omsatt fra 211,20 til 233,30 kroner, mens kursen i skrivende stund er 211,80 kroner, ned 7,02 prosent.Les også: Analytikeren tror ifølge nyhetsbyrået aksjemarkedet fokuserer på markedsutsiktene, som han mener selskapet ikke forklarte spesielt godt i kvartalsrapporten.- De forklarer sitt syn på markedet ved å skrive at de ikke ser noen verdier i å øke utbytte fra nåværende nivå på 0,98 dollar pr aksje. I tillegg skriver de at de vil fokusere på nåværende nybyggingsprogram, og mest sannsynlig ikke bestille nytt, sier Ström.Ström regner ifølge TDN Finans med at analytikernes estimater skal en del ned, og venter at eps-konsensus for første kvartal, som selskapet skriver har vært utfordrende kvartal, skal ned med fem prosent.- Det viktigste for aksjekursen er om det er 10, 11 eller 12 prosent utbytteyield vi skal prise Seadrill på, sier han.Carnegie opererer med en salgsanbefaling med kursmål på 225 kroner pr aksje.