Bitcoin-børs ber om konkursbeskyttelse

Bitcoin-børsen Mt. Gox har bedt en rettsinstans i Tokyo om konkursbeskyttelse.

Bitcoin. REUTERS/Jim Urquhart

Selskapet skal ha tapt 750.000 bitcoins, hvorav 650.000 tilhørte deres kunder, i hackerangrep. Til sammen var bitcoinene verdt rundt tre milliarder kroner.Mt. Gox, som var verdens største børs for den virtuelle valutaen bitcoin, stanset tidligere i uken alle sine transaksjoner etter å ha oppdaget svakheten i systemet.- Vi har mistet bitcoins på grunn av en svakhet i systemet. Vi er veldig lei oss for ulempen dette har forårsaket, sier børsens leder Mark Karpeles.Påtalemyndigheten i USA startet nylig etterforskning av Mt. Gox og andre bitcoinbørser som er blitt utsatt for hackerangrep. Statsadvokaten i New York vil finne ut hvordan selskapene har håndtert angrepene.Mt. Gox er også under etterforskning av finansdepartementet og politiet i Japan, hvor selskapet er registrert. (©NTB)