Tidligere denne uken stanset en av verdens største børser for kjøp og salg av bitcoin, Mt. Gox, alle transaksjoner.Statsadvokaten i New York vil finne ut hvordan Mt. Gox og andre bitcoin-børser har håndtert hackerangrepene mot virksomhetene den siste tiden, skriver nyhetsbyrået Reuters. Ifølge Reuters' kilder granskes børskollapsen også av finansdepartementet og politiet i Japan, hvor Mt. Gox er registrert.Børsene gjør det mulig for kundene å veksle bitcoin i annen, konvensjonell valuta. Ettersom investorene setter bitcoins inn i digitale kontoer på de ulike børsene, kan stengingen av Mt. Gox sammenlignes med en banknedleggelse; investorer får ikke tilgang til pengene sine.- Jeg jobber svært hardt med å hjelpe de ulike partene for å finne en løsning på problemene, sier selskapets sjef Mark Karpeles i en uttalelse onsdag.I et lekket dokument som angivelig er en kriseplan for Mt. Gox, har det kommet fram at 744.000 bitcoins skal være blitt stjålet i et hackerinnbrudd.Bitcoin-kursen hos Mt. Gox var på 828,99 dollar, rundt 5.140 kroner, da denne stengte muligheten for å ta ut penger 7. februar. Bitcoin-kursene er imidlertid ustabile og endrer seg svært raskt, og tirsdag var de nede i omkring 500 dollar. (©NTB)