Børsrekord i New York

S&P 500 steg torsdag til sin høyeste sluttnotering noensinne. Bjellesau tok helt av.

Janet Yellen. AP Photo

De amerikanske børsene sluttet opp torsdag.Dow Jones steg 0,46 prosent til 16.272,65, Nasdaq 0,63 prosent til 4.318,93, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 0,49 prosent til sin høyeste sluttnotering noensinne - 1.854,29.To aksjer steg for hver som falt på NYSE, der nesten 697 millioner aksjer ble omsatt for mer enn 3,5 milliarder dollar.Antall førstegangssøkere til ledighetstrygd (jobless claims) steg langt mer enn ventet sist uke, mens ordreinngangen falt mindre enn ventet i januar.Yellen snakket markedet opp Federal Reserve-sjef Janet Yellen uttalte på en høring i Senatet - forsinket av snøværet - at sentralbanken trolig vil fortsette nedtrappingen av pengetrykkingen, mens den følger med på hvor mye av svakheten i nøkkeltallene den siste tiden skyldes dårlig vær.- Redusert nedtrapping vil være veldig negativt for markedet. Markedet endret holdning til "gode nyheter er gode nyheter" i desember, sier direktør Randy Frederick i Charles Schwab til CNBC.- Markedet mener været har påvirket næringslivet de siste par månedene. Når været er litt dårlig, og en eller to butikker bruker det som en unnskyldning, forteller det at en eller to selskaper sliter. Men når 98 av 100 sier det er været, kan du tro på det, sier investeringsdirektør Doug Foreman i Kayne Anderson Rudnick.J.C. Penney til værs Blant enkeltaksjer utmerket J.C. Penney seg med en oppgang på hele 26 prosent etter å ha løftet 2014-guidingen for inntekter og marginer.Sears Holdings steg 6,5 prosent etter å ha meldt om lavere underskudd i 4. kvartal.Telekom og teknologi viste vei blant S&P-sektorene, mens energi- og nyttesektorene tynget.Prisen for gull med levering i april steg 3,80 dollar til 1.331,80 dollar per unse, mens WTI april-olje falt 19 cent til 102,40 dollar fatet.Følg HegnarOnline på Facebook her!