Ettermiddagens tale fra den amerikanske sentralbanksjefen Janet Yellen kan raskt kjøle ned optimistene i aksjemarkedet, mener Henrik Sommerfelt, sjef for CMC i Norge. Talen er identisk med talen gitt til Representantens hus 11. februar)Til tross for en rekke lunkne makrotall har amerikanske børser steget til nye høyder den siste tiden. S&P-indeksen som består av 500 sentrale selskaper satte denne uken ny rekord. Oppgangen fra bunnen i februar er på rundt 5,5 prosent.Privatinvestorene som handler hos CMC Markets har begynt å få en viss «høydeskrekk».-Investorene er skeptiske til at oppturen i amerikanske aksjer fortsetter. For en snau måned siden var det 62 prosent av kundene som var posisjonert for en opptur i industriindeksen Dow Jones. Nå har andelen falt til 45 prosent. Tilsvarende har andelen optimister på vegne av S&P-indeksen falt fra 46 til 31 prosent. Dette regner vi som relativt kraftige utslag, sier Sommerfelt.Han mener resten av børsuken trolig vil bli preget av nyheter fra USA.Klokken 16 norsk tid skal den amerikanske sentralbanksjefen tale til Senatet i forbindelse med en halvårlig rapport som Fed legger frem. Yellen ble formelt godkjent som sentralbanksjef i januar.Mange mener hun kan komme til å gi nye signaler om hvorvidt Fed ønsker å fortsette stimulansepakken som har kommet den amerikanske økonomien til gode - og som også har bidratt til å sette fart på aksjemarkedet.- Begivenheten ble utsatt tidligere i måneden på grunn av en kraftig storm som gjorde at flere regjeringskontorer måtte stenge. Det skal godt gjøres at uværet ikke har hatt innvirkning på amerikanske makrotall. Så de som tror at svake tall vil reversere beslutningen om å stoppe sentralbankhjelpen kan komme til å få seg en skuffelse, sier Sommerfelt.For investorene kommer det også viktige makrotall mot slutten av uken. Fredag blir foreløpige tall for veksten i amerikansk økonomi (BNP) offentliggjort.Investorene hos CMC Markets venter også en sterkere dollar i tiden som kommer. Hele 73 prosent av kundene har posisjonert seg for at amerikanske dollar skal styrke seg mot euro.