Konsernsjef Henning Beltestad viste til Kontali Analyse-anslag om en global tilbudsvekst på 5,8 prosent fra 2013, under Lerøys kvartalspresentasjon tirsdag, ifølge Intrafish.-Det blir ikke noe tilbudssjokk i år, og prisbildet året under ett vil være bra. Det har vi også sett så langt i år. I 2015 ventes det en nullvekst globalt, og det er lavt, sa Beltestad, som imidlertid venter noe fallende priser utover våren.Han tror på større volumer gjennom sommeren, med et økt tilbud av laks fra Europa på 9-10 prosent i juni-september.-Husker vi sommeren i fjor hadde vi ekstremt høye priser med alt for lite fisk tilgjengelig. Så ni-ti prosent opp fra et nivå som var veldig lavt er ikke så ille, sa Beltestad.Han uttalte ifølge Intrafish tirsdag at Lerøy Seafood bommet på kontraktsstrategien sin, og oppnådde lavere priser enn spotprisene i fjerde kvartal.- Vi hadde en kontraktsandel på rekordhøye 45 prosent i fjerde kvartal. Vi sa gjennom året at andelen skulle opp, og i fjerde kvartal kom vi helt opp i45 prosent fordi vi ventet prisfall. Det fikk vi, men det varte bare i en uke. Vi bommet litt, og sett i ettertid hadde det kanskje vært greit og hatt en lavere kontraktsandel. Det er klart at de kontraktsprisene vi hadde, var under spotprisene, sa Beltestad.