Dette vil påvirke Oslo Børs

Et rush av kvartalsresultater, oppgang på Wall Street mandag og høyste Asia-børser på en måned.

AP Photo

Oppgang i Asia. Børsene i Asia stiger til det høyeste nivået på én måned tirsdag. Bloomberg viser blant annet til at den kinesiske yuanen opplever sitt største fall siden desember 2012. Malaysias riggit stiger kraftig. Gullprisen faller og nikkelprisen stiger.MSCI Asia Pacific Index er opp 0,7 prosent, med telekom-sektoren i spissen. Nikkei-indeksen i Japan endte opp 1,4 prosent, mens den bredere Topix-indeksen steg 1,2 prosent.I Hong Kong er Hang Seng opp 0,5 prosent. Koreanske Kospi klatrer 0,7 prosent, mens Singapores Straits Times nøyer seg med pluss 0,1 prosent.Oljeprisen. Et fat Brent-olje med april-levering omsettes nå for 110,37 dollar, ned 0,24 prosent.Nye rekorder på Wall Street. De amerikanske børsene startet uken med oppgang . Dow Jones endte opp 0,7 prosent til 16.209,13. På det høyeste var indeksen over 16.300. Den bredere S&P 500-indeksen klatret 0,6 prosent til 1.847,71. I løpet av dagen nådde indeksen ny all time high, før den falt tilbake mot slutten av dagen.Teknologitunge Nasdaq steg 0,7 prosent til 4.292,97.Facebook og Tesla utmerket seg med nye all time high-noteringer på Nasdaq. Facebook steg 3,3 prosent til 70,85 dollar, viser foreløpige noteringer. Tesla hoppet 3,9 prosent til 217,72 dollar.EBay Inc steg over tre prosent etter at investor Carl Icahn ba aksjonærene stemme for en PayPal spin-off. Et prishopp på olje på to prosent sendte oljesektoren opp.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Oslo Børs klatret mandag. Hovedindeksen på Oslo Børs klatret mandag 0,46 prosent før den sluttet på 556,52 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,05 milliarder kroner.I løpet av den siste uken har Oslo Børs lagt på seg 1,69 prosent mens hovedindeksen er opp 1,4 prosent hittil i år.Statoil la på seg 0,37 prosent og endte på 161,1 kroner. Archer stupte 5,07 prosent til 7,3 kroner. Opera steg 2,22 prosent til 80,75 kroner. Mens Bionor Pharma klatret hele 14,07 prosent til tre kroner. Les hele børskommentaren.Dette skjer i dag:Resultater:•PCI Biotech Holding ASA: Resultatfremleggelse•AGR Group ASA: Resultatfremleggelse•AGR Petroleum Services Holdings AS: Resultatfremleggelse•PSI Group ASA: Resultatfremleggelse, presentasjon 08:15•Nordic Financials: Resultatfremleggelse•Vizrt Ltd: Resultatfremleggelse•Bakkafrost P/f: Resultatfremleggelse•Zoncolan ASA: Resultatfremleggelse•REC Solar ASA: Resultatfremleggelse 07:00, presentasjon 08:00•Reach Subsea ASA: Resultatfremleggelse•Golden Ocean Group Limited: Resultatfremleggelse, presentasjon 08:30, telefonkonferanse 15:00•Awilco Drilling Plc: Resultatfremleggelse•EMS Seven Seas ASA: Resultatfremleggelse•Nio Security, Inc: Resultatfremleggelse•Nio Inc: Resultatfremleggelse•Napatech A/S: Resultatfremleggelse•Sevan Drilling: Resultatfremleggelse, telefonkonferanse 11:00•Seadrill: Resultatfremleggelse, telefonkonferanse 12:00•Lerøy Seafood: Resultatfremleggelse•Austevoll Seafood: Resultatfremleggelse•Domstein: ResultatfremleggelseAnnet:•Norge: Forbrukertillit, 1. kv 06:30•Tyskland: BNP endelig, 4. kv 08:00•Italia: Detaljhandel, desember 10:00•Norge: Auksjon statsobligasjon 11:00•USA: S&P Case Shiller boligpriser, desember 15:00•USA: Forbrukertillit, februar 16:00•USA: Richmond Fed-indeksen, februar 16:00•Sparebank 1 Nøtterøy-Tønsberg/Sparebank 1 Østfold Akershus: Kapitalmarkedsdag•Norges Bank Watch 2014, visesentralbanksjef Qvigstad er til stedet på seminaret på BI Nydalen 11:00•USA: API, ukentlige oljelagertall 22:30•Dessuten legger følgende internasjonale selskaper frem tall: Basf, First Solar og Weatherford International•Diagenic: Ekstraordinær generalforsamlingKilder: Oslo Børs og TDN Finans