Tirsdag gikk det frem at Økokrim har tatt ut med påstand om korrupsjon.Siktelsen omhandler påstander om korrupsjon i tilknytning til leveranser av kommunikasjonsutstyr til Romania i perioden 1999-2008. En person, som tidligere var leder for Kongsbergs Romania-virksomhet, skal også ifølge DN være siktet for korrupsjon.I ett år gransket Kongsberg Gruppen mistanker om korrupsjon i forbindelse med virksomheten i Romania. Granskningen avdekket blant annet pengeoverføringer til skatteparadiser. Likevel besluttet administrasjonen i Kongsberg Gruppen, som er 50 prosent eid av staten, at det ikke var nødvendig å varsle politiet og at mistankene kunne legges bort, skriver DN.Ifølge avisen leste aldri styreleder i Kongsberg Gruppen, Finn Jebsen, granskningsrapporten. Han visste heller ikke at korrupsjonsmistankene gjaldt Romania.- Har du lest granskningsrapporten og orientert deg om den?- Det har jeg ikke. Det er ikke en sak som har vært behandlet av styret som sådan. Men vi var orientert om at det var en sak, uten at vi visste at det var Romania, for å si det sånn. Og at den saken var lagt til side, sier Jebsen til DN.Les også: