Forskningssjef: Kjøp, optimismen er tilbake

- Optimismen blant investorene synes stadig økende og en videre oppgang indikeres, sier forskningssjef Geir Linløkken.

Geir Linløkken. Foto: Bjørg Hexeberg.
Børs

I dagens rapport fra Investtech beskrives Norwegian som dagens case.- Norwegian Air Shuttle steg kraftig på høyt volum da selskapet la fram trafikktall i forrige uke. I går kom kvartalsrapporten, noe som medførte en ny opptur, slår Linløkken fast.- Aksjen har gitt kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon og styrkes av positiv volumutvikling. I tillegg er motstanden ved 244 kroner brutt, forteller forskningssjefen.- Optimismen blant investorene synes stadig økende og en videre oppgang for flyselskapet indikeres, avslutter Linløkken.I går hoppet aksjen 5,86 prosent til 253 kroner.Torsdagens tall I 4. kvartal 2013 fikk Norwegian et negativt nettoresultat på 196,8 millioner kroner, mot 23,6 millioner kroner for et år siden.Norwegian omsatte i perioden for 3,79 milliarder kroner, mot 3,11 milliarder kroner for et år siden.Ifølge TDN Finans var det ventet at Norwegian skulle få et negativt nettoresultat på 256 millioner kroner av en omsetning på 3,71 milliarder kroner.Norwegian har inngått avtale å lease ytterligere fire nye og større Dreamliner-fly. Flyene skal etter planen settes i rute fra 2017 og 2018.Flyene er av typen Boeing 787-9, som er større enn flyene Norwegian i dag bruker på langdistanseruter.Med den nye avtalen, inngått med det amerikanske leasingselskapet International Lease Finance Corporation (ILFC), er flyselskapets langdistanseflåte oppe i 14 fly.

Nyheter
Børs