Forvalter: Her kan du mangedoble pengene

- Etter vår oppfatning er dette selskapet en mangedoblingskandidat, sier Storebrand-forvalter Andreas B. Lorentzen. Her er favorittene på Oslo Børs.

Andreas Berdal Lorentzen. Foto: Thomas Hilmersen, Finansavisen.
Børs
Storebrand-forvalter Andreas B. Lorentzen tror aksjemarkedet blir «ruglete» i 2014. I et intervju med Finansavisen hevder han det vil skape muligheter for gode kjøp.Et av selskapene han mener kan ha et stort potensial, er biotekselskapet Cortendo, som utvikler et legemiddel mot en type stoffskiftelidelse, kalt Cushings-syndrom. Selskapet er foreløpig på unotert-listen.- Cortendo starter nå en fase 3-studium, og har i tillegg to kandidater i tidligere faser. Det prises til under 400 millioner kroner, og vi kjenner ikke til andre «orphan drug» fase 3-selskaper med en så hyggelig verdsettelse. Etter vår oppfatning er dette selskapet en mangedoblingskandidat, sier Lorentzen til Finansavisen.Det er ikke bare relativt ukjente selskaper han har tro på. Norwegian, Q-Free og Opera Software er selskaper Storebrand-forvalteren har holdt fast ved en stund, men som han mener prises på attraktive nivåer.Forvalteren peker også på IT-selskapet Itera, som et «glemt case» som har gjort det dårlig. Ifølge Finansavisen har Storebrand-forvalteren også funnet plass til ytterligere en oppkjøpskandidat i porteføljen, nemlig det lille leteselskapet Panoro Energy.