Forvalter: - Prisingen er helt fair

Aksjene på S&P 500-indeksen i New York prises nå til mellom 14 og 15 ganger forventet inntjening, mens samme tall for Hovedindeksen i Oslo er 11,8.

Børs

Det er midt i "rangen", forklarer forvalter Magnus Riiber i KLP til Finansavisen.- Prisingen gir ingen klage signaler om videre retning for markedet. Vi ligger innenfor et verdsettelsesbånd som hverken er billig eller dyrt, sier han til avisen.For å få en bred børsoppgang er det nødvendig at veksten i verdensøkonomien kommer opp, og mens de fremvoksende økonomiene harker litt for tiden, er trenden mer positiv i OECD-landene.- Det som kan få ordentlig fart på økonomien, og som alle venter på, er at selskapene skal få fart på investeringene sine, sier Riiber til Finansavisen.Nordic Semiconductor er en av KLPs favorittaksjer for øyeblikket.- Omsetningsveksten var ikke så voldsom i fjerde kvartal, men de har kraftig vekst innen Bluetooth Smart-avdeling, som de får mest betalt for og er det viktigste segmentet fremover, sier forvalteren.Ellers er Riiber positiv til BW Offshore.- Aksjen gir en utbytteavkastning på 11 prosent og har en P/E på 8,5. Det er et selskap med lange prosjekter og god visibilitet, sier han til avisen.LES HELE BØRSINTERVJUET I ONSDAGENS UTGAVE AV FINANSAVISEN.

Nyheter
Børs