Fredriksen selger Aktiv Kapital og TUI-aksjer

John Fredriksen selger selskap og betydelig aksjepost, og frigjør rundt 10 milliarder kroner.

John Fredriksen. Foto: Finansavisen.

For to år siden brukte John Fredriksen 745 millioner på å kjøpe Aktiv Kapital av børs. Nå selger han inkassoselskapet videre for 5,5 milliarder kroner til amerikanske Portfolio Recovery Associates (PRA), skriver Finansavisen.- Aktiv Kapital er et helt annet selskap nå. Med hjelp av Fredriksen har vi kunnet vokse kraftig, og har investert i å bygge opp et sterkere investeringsteam og analysemiljø, sier konsernsjef Geir Olsen.Fredriksen priset i sitt pliktige bud i 2012 hele butikken til 1,4 milliarder kroner.Ifølge avisen er Fredriksens gevinst trolig på over fire milliarder kroner.Inngangsprisen fra 1997 er trolig tjent inn gjennom utbytter. I 2011 fikk han alene utbetalt en halv milliard i ekstraordinært utbytte, etter en refinansiering som økte giringen betydelig, skriver Finansavisen.I 2012 sikret Fredriksen seg nye 30 prosent, blant annet fra en finansielt presset Håkon Korsgaard, for 465 millioner kroner.De siste 20 prosentene fikk han for 280 millioner gjennom det påfølgende pliktige budet.Les alt om salget i dagens avis.Kaster kortene i TUI Samtidig varslet Fredriksen i går, ifølge Reuters, salg av 39,7 millioner aksjer i reiselivsgiganten TUI Travel.Aksjene utgjør 15,7 prosent av selskapet, og ca. 3/4 av Fredriksens beholdning.TUI-aksjen falt over 5 prosent på London-børsen i går da salget ble kjent.Salget skjedde ifølge nyhetsbyrået gjennom investeringsselskapet Monteray, og aksjene ble plassert til kurs 13,13 euro.Fredriksen cashet dermed inn 521 millioner euro, som tilsvarer 4,35 milliarder norske kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her!