Fredriksen-trio viste vei

Oslo Børs avsluttet februar med oppgang. Tre av John Fredriksens investeringer viste vei. REC fortsatte oppturen.

John Fredriksen. Foto: Scanpix

Hovedindeksen på Oslo Børs endte februar på 555,72, etter en oppgang på 0,57 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 3.580 millioner kroner.Indeksen steg dermed 3,7 prosent i februar, og er opp 1,3 prosent hittil i år.Det siste året er hovedindeksen opp 17,6 prosent.USA opp, oljen ned Wall Street har åpnet opp, og Dow Jones og Nasdaq er i øyeblikket opp hhv. 0,6 og 0,5 prosent.Oppgangen kommer etter blandede makrotall.BNP-veksten for 4. kvartal endte på skuffende 2,4 prosent. Bruktboligsalget i januar skuffet også, mens Chicago PMI og forbrukertillit overrasket positivt.De toneangivende Europa-børsene var blandet.Britiske FTSE 100 endte ned 0,1 prosent, franske CAC 40 marginalt opp, mens tyske DAX klatret 0,8 prosent.Brent-oljen faller 11 cent til 108,85 dollar fatet, mens WTI-oljen trekker ned 44 cent til 101,96 dollar fatet.Spenningen i Ukraina og skuffende BNP-vekst i USA løfter ifølge Reuters forventningene om lavere etterspørsel etter olje.På Oslo Børs steg Statoil 0,13 prosent til 158,40 kroner.Friske Frontline Utslagene var generelt beskjedne blant de mest omsatte aksjene.Archer var opp over 8 prosent tidlig i ettermiddag, men dabbet av mot slutten og steg til slutt bare 2,3 prosent til 7,00 kroner i dagens handel.Selskapet gikk på en resultatsmell etter nedskrivninger i 4. kvartal, men slo likevel forventningene.REC Silicon fortsatte oppturen, og steg nye 1,5 prosent til 4,46 kroner. Folketrygdfondet har kjøpt seg opp til over fem prosent i selskapet.John Fredriksen-investeringene Seadrill og Frontline trakk opp hhv. 1,6 prosent til 221,40 kroner og 7,3 prosent til 26,40 kroner.Sistnevnte kunne tidligere i uken melde om bedre markedsbalanse i stortank, og Deutsche Bank har ifølge Reuters hevet aksjen til "hold".Ellers i shipping steg BW LPG 2,3 prosent til 65,50 kroner.Selskapet meldte fredag om utøvelse av opsjon på to VLGC-er (very large gas carriers) ved Hyundai Heavy Industries, med levering i 1. halvår 2016.Subsea 7 avanserte marginalt etter kontrakt med ExxonMobil. Handelsbanken mener aksjen handles med stor rabatt.Funcom straffet På den negative siden merker vi oss først og fremst Funcom, som falt 24,1 prosent til 4,97 kroner etter kvartalstall .Oslo Axess-noterte Thin Film reagerte ned 4,9 prosent til 5,69 kroner etter at innsidere har solgt seg ned.Blant de mest omsatte aksjene utmerket REC Solar, Marine Harvest og RCCL seg negativt, med nedganger på 0,3-0,75 prosent.En lang rekke selskaper la frem tall på siste dag av resultatsesongen. Oversikten finner du her.Bionor til topps I toppen av vinnerlisten finner vi Bionor Pharma, som steg 8,7 prosent til 3,14 kroner etter grønt lys fra danske myndigheter i forbindelse med forsøk knyttet til HIV-vaksine.Oljemyggen Noreco og seismikkselskapet Spectrum, med Øystein Stray Spetalen på eiersiden, la på seg hhv. 5,6 og 5,2 prosent.Vi tar også med InterOil, som steg 11,2 prosent til 2,29 kroner, mens Apptix avanserte 7,6 prosent til 3,98 kroner.Nærmest Funcom på taperlisten finner vi MultiClient Geophysical, som trakk ned 16,7 prosent til 2,00 kroner på sin kvartalsrapport.Ytterligere tre aksjer falt tosifret.Northland Resources gikk tilbake 13,7 prosent til 2,52 kroner, mens Domstein og Eitzen Chemical falt hhv. 11,5 og 10,6 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!