Gikk glipp av 2,4 REC-milliarder

REC-verdiene har firedoblet seg siden Orkla solgte seg ut på bunn i 2012 og 2013. Totalt har de gått glipp av 2,4 milliarder.

Stein Erik Hagen - Foto: Scanpix

Tidspunktet var maksimalt uheldig for Stein Erik Hagen og Orkla da de solgte seg ut av REC med giganttap i fjor vår. I løpet av de ti månedene som er gått siden salget, er REC-verdiene 4-doblet på Oslo Børs. «Tapet» beløper seg nå til 2,4 milliarder, skriver Finansavisen.Den voldsomme kursoppgangen er det Jens Ulltveit Moe og Øystein Stray Spetalen som har nytt godt av, mens Stein Erik Hagen og hans Orkla-aksjonærer har måttet sitte igjen både uten verdistigning på REC og egen aksje.Orkla fikk ifølge Finansavisen en pris på 1,25 kroner per REC-aksje for 200 millioner aksjer i fjor vår. Kort tid etterpå ble de resterende 330 millioner aksjene solgt til 1,59 kroner stykket. Samlet salgsproveny endte på 775 millioner. Siden har kursen gått til himmels.Gamle REC har hatt en voldsom kursoppgang til 4,34 kroner på Oslo Børs. Dertil er REC Solar skilt mot at aksjonærene skjøt inn 20 kroner for hver 58. aksje de eide i gamle REC. Disse aksjene har steget til 118 kroner. Heller ikke denne gevinsten på 95 kroner pr. REC Solar-aksje, tilsvarende 1,65 kroner pr. gamle REC-aksje, har Orkla fått en andel i.Gitt at Orkla hadde sittet på REC-aksjene, og vært med på utskillelsen av REC Solar, ville Orkla i dag hatt REC-verdier for over 3,3 milliarder kroner. Etter fratrekk for kostprisen på REC Solar har Orkla dermed gått glipp av en gevinst på over 2,4 milliarder kroner, viser Finansavisens regnestykke.Les hele saken i fredagens utgave av Finansavisen!