Hydro satser tungt på bil

Hydro øker kapasiteten for vekstmarked innenfor bilprodukter.

Svein Richard Brandtzæg - Foto: Scanpix

Norsk Hydro ASA har besluttet å investere i en ny produksjonslinje ved sitt valseverk i Grevenbroich i Tyskland. Den nye linjen vil øke årskapasiteten på aluminiumplater til bilkarosseri til 200.000 tonn.- Med målsetning om å redusere vekt og CO2-utslipp, ser bilprodusenter etter innovative løsninger i aluminium. Vi øker derfor vår produksjonskapasitet av karosseriplater av ypperste kvalitet, sier konserndirektør Oliver Bell, leder av Hydros forretningsområde Valsede Produkter, i en melding.Den nye produksjonslinjen er anslått å koste 130 millioner euro. Den kommer i tillegg til en nylig avgjørelse om å utvide årskapasiteten for kontinuerlig varmebehandling fra 20.000 til 50.000 tonn. Ekspansjonen vil også omfatte linjer for varme- og overflate-behandling - som alt sammen er deler av et fleksibelt fabrikkonsept med innovative produksjonsprosesser ved Hydros anlegg i Grevenbroich.Den nye produksjonslinjen vil stå ferdig i andre halvår 2016. Investeringskostnadene vil bli fordelt over perioden 2014-2016 og endrer ikke på Hydros tidligere annonserte investeringsanslag for 2014.