Janet Yellen sendte New York-børsene opp

De amerikanske investorene likte budskapet fra den nye sentralbanksjefen Janet Yellen.

Janet Yellen. AP Photo
Børs

De amerikanske børsene har lagt bak seg en strålende tirsdag, hvor Dow Jones steg 1,2 prosent til 15.994,77. Den bredere S&P 500-indeksen endte opp 1,1 prosent til 1.819,75.Det var fjerde dag på rad med opptur for S&P 500.Teknologtunge Nasdaq gikk 1,0 prosent til 4.191,05. Indeksen er dermed positiv så langt i år. Nasdaq har steget 0,3 prosent siden nyttår.Investorene likte budskapet fra den ferske sentralbanksjefen Janet Yellen. I en tale i Representantenes hus tirsdag uttalte hun at Federal Reserve vil fortsette nedtrappingen av de månedlige verdipapirkjøpene i avmålte steg.Yellen gjentok at hun har en sterk støtte til komitéens politikk og at renten vil forbli lav lenge etter ledighetsraten faller under 6,5 prosent.USAs nye sentralbanksjef varslet ingen endring av strategien som ble lagt av forgjengeren Ben Bernanke.

Nyheter
Børs