Knalltall fra Salmar - varsler solid utbytte

Salmar overbeviste på topplinjen i 4. kvartal, og inntjeningen var langt sterkere enn ventet. Styret har innstilit på et solid utbytte.

Gustav Witzøe (nærmest) og Leif Inge Nordhammer. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Salmar melder om et resultat etter skatt på 652,7 millioner kroner i 4. kvartal 2013, mot 268,8 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 268 millioner kroner.Resultat per aksje ble 5,42 kroner, mot 2,31 kroner ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 2,36 kroner per aksje.Resultatet før skatt ble 838,3 millioner kroner, sammenlignet med 341,1 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 373 millioner kroner.Driftsresultatet (EBIT) ble 782,7 millioner kroner, mot 316,9 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 357 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 1.841,1 millioner kroner, sammenlignet med 1.329,1 millioner kroner i 4. kvartal 2012. Analytikernes forventninger lå her på 1.768 millioner kroner.Soper inn som aldri før Operasjonelt driftsresultat for året 2013 ble i overkant av 1,2 milliarder kroner, og er det høyeste i konsernets historie.- Vi er fornøyde med resultatet, men er bevisst på at dette i stor grad skyldes et sterkt marked og gode laksepriser. Det er fremdeles biologiske utfordringer knyttet til PD og lakselus, med de kostnadskonsekvenser det har, sier konsernsjef Leif Inge Nordhammer i en kommentar.- 2013 har resultatmessig vært et meget godt år for SalMar. Høye laksepriser og store engangsgevinster har generert en rekordinntjening i konsernet.- Styret vurderer SalMars finansiell posisjon meget god og innstiller derfor på et utbytte på 8,00 kroner aksjen. Etter styrets vurdering er SalMars finansielle kapasitet for videre vekst sterk, heter det i rapporten.Her er rapporten og presentasjonen .Følg HegnarOnline på Facebook her!