Økt slaktevolum - både denne og neste uke - fører ifølge Intrafish til at lakseprisen går ned med rundt tre kroner fra nivået sist fredag. Det skriver TDN Finans.Les også:
Flere av aktørene i markedet har så langt ikke handlet, men bekrefter ifølge nyhetsbyrået at prisnivået er i ferd med å sette seg mellom 42 og 44 kroner for laks over tre kilo og rundt 38-40 kroner for 2-3 kilos fisk den kommende uken.- Det er litt mer volum som gjør at det blir prisnedgang. Blant annet ser det ut til at enkelte aktører skal slakte i helgen, sier en eksportør til Intrafish.At det kommer mer volum inn i markedet, ble også bekreftet av flere oppdrettere. Bakgrunnen for det nye volumet skal være at vinteren har vært langt mildere enn vanlig, og tilveksten har vært unormalt god.- Vi har aldri opplevd så god tilvekst i perioden november til februar som i år, sier en oppdretter til Intrafish.Ved overgangen til en ny måned må ifølge TDN Finans enkelte oppdrettere derfor slakte tidligere enn planlagt for å ikke være over grensen for tillatt biomasse.- I tillegg gjenstår det en del fisk fra denne uken. Det er de to viktigste grunnene til at prisene går videre ned, sier en eksportør til Intrafish.Prisene Intrafish har fått opplyst er derfor på 38-40 kroner for 2-3 kilos fisk og 42-44 kroner fisk på over tre kilo. De høyeste prisene er oppgitt i Sør-Norge og de laveste prisene er oppgitt i Nord-Norge, skriver nyhetsbyrået.