Lakseprisen fortsetter fallet

Lakseprisen fortsetter nedover denne uken.

Foto: Scanpix

Økt slaktevolum - både denne og neste uke - fører ifølge Intrafish til at lakseprisen går ned med rundt tre kroner fra nivået sist fredag. Det skriver TDN Finans.Les også: Lakseprisen dupper nedBekrefter prisleietFlere av aktørene i markedet har så langt ikke handlet, men bekrefter ifølge nyhetsbyrået at prisnivået er i ferd med å sette seg mellom 42 og 44 kroner for laks over tre kilo og rundt 38-40 kroner for 2-3 kilos fisk den kommende uken.- Det er litt mer volum som gjør at det blir prisnedgang. Blant annet ser det ut til at enkelte aktører skal slakte i helgen, sier en eksportør til Intrafish.Må slakte tidligereAt det kommer mer volum inn i markedet, ble også bekreftet av flere oppdrettere. Bakgrunnen for det nye volumet skal være at vinteren har vært langt mildere enn vanlig, og tilveksten har vært unormalt god.- Vi har aldri opplevd så god tilvekst i perioden november til februar som i år, sier en oppdretter til Intrafish.Ved overgangen til en ny måned må ifølge TDN Finans enkelte oppdrettere derfor slakte tidligere enn planlagt for å ikke være over grensen for tillatt biomasse.- I tillegg gjenstår det en del fisk fra denne uken. Det er de to viktigste grunnene til at prisene går videre ned, sier en eksportør til Intrafish.Lavest i Nord-NorgePrisene Intrafish har fått opplyst er derfor på 38-40 kroner for 2-3 kilos fisk og 42-44 kroner fisk på over tre kilo. De høyeste prisene er oppgitt i Sør-Norge og de laveste prisene er oppgitt i Nord-Norge, skriver nyhetsbyrået.