Qantas sparker 5.000

Det australske flyselskapet Qantas må spare milliarder.

Qantas jets taxi at the international airport in Sydney, Australia, Tuesday, Aug. 16, 2011. Qantas Airways Ltd. said Tuesday it plans to cut up to 1,000 jobs as part of a major shakeup of its international business that will include the launch of a new Asia-based airline. The flagship Australian carrier, which is struggling to offset losses from its international operations, will buy between 106 and 110 Airbus A320 aircraft, and retire older planes as part of the five-year plan. It will also defer the delivery of six Airbus A380 superjumbo planes for up to six years.(AP Photo/Rob Griffith) Rob Griffith

Flyselskapet Qantas melder at det planlegger å kutte 5.000 jobber etter å ha rapportert elendige tall, skriver BBC News.Selskapet vil kutte kostnadene med 2 milliarder australske dollar (ca. 11 milliarder kroner) i løpet av de neste tre årene.Kutt-planene ble offentliggjort samtidig som selskapet meldte om et underskudd på i underkant av 1,4 milliarder kroner i andre halvår 2013.Flyselskapet, som også har planer om å kutte sin flåte med over 50 fly, opplyste at det møter tøff konkurranse i både internasjonalt og innenlands i Australia, skriver BBC.