REC inngår joint venture i Kina

REC Silicon skal bygge opp både et produksjonsselskap og et salgsselskap i Kina sammen med Shaanxi Non-Ferrous Tian Hong New Energy Co., Ltd.

REC - Foto: Scanpix

REC Silicon ASA har i dag kunngjort at dets datterselskaper, REC Silicon AS og REC Silicon Inc, har inngått avtaler med Shaanxi Non-Ferrous Tian Hong New Energy Co., Ltd. om et joint venture i Kina.Avtalene gjelder ifølge en fersk melding et produksjonsselskap og et salgsselskap. I tillegg har selskapene inngått avtale om deling av teknologi.Nytt produksjonsanleggDet skal bygges og driftes et nytt anlegg som skal utnytte REC Silicons fluidized bed reactor (FBR) teknologi.Det nye anlegget vil bli lokalisert i Yulin, i Shaanxi-provinsen, og er forventet å ha kapasitet på 18.000 tonn granulert silisium, samt 1000 tonn Siemens polysilisium, og 500 tonn silangass.REC Silicon venter videre å motta forhåndsbetalinger fra Shaanxi på til sammen 198 millioner dollar, for rettighetene til selskapets teknologi. Innbetaling er ventet i mars og august 2014, heter det i meldingen.REC Silicon vil betale 244 millioner dollar fir 49% eierandel i produksjonsselskapet. Shaanxi vil betale 254 millioner dollar for sin andel på 51 prosent.I salgsselskapet vil eierandelen være 50/50.Stiger kraftig Det ble innført børspause i REC Silicon i forkant av meldingen, men denne ble senere hevet.Akjen stiger like etter meldingen 11,41 prosent til 4,01 kroner.Rec Silicon vil ikke ta opp ytterligere gjeld eller gjennomføre emisjon for å oppfylle finansieringsforpliktelsene, ifølge meldingen.Les hele meldingen her.