Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 552,33 poeng onsdag, etter en oppgang på 0,15 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.606 millioner kroner. nyboligsalget i januar overrasketFlat Brent-oljeREC-rally på Kina-nyttDet store unntaket var REC Silicon, som spratt opp 14,4 prosent til 4,13 kroner på meldingen om et joint venture i Kina. SEB-analytiker Truls Engene er oppmuntret Og silisiumsprisene, de fortsetter oppover REC Silicon-aksjen var overpriset, selv før dagens nyheter ikke redd for overkapasitetSteg på Gjensidige-exitPå den positive siden finner vi også Storebrand, som steg 2,2 prosent til 37,95 kroner.Aksjen var dagens klart mest omsatte etter at Gjensidige solgte seg helt ut. Gjensidige selv var uendret på 125,50 kroner.Utsiktene i laksemarkedet er stadig gode, og Marine Harvest steg 2,2 prosent til 67,15 kroner. Flere meglerhus kutter i kursmålet korrupsjonssiktelsene fra ØkokrimTil topps og bunns på tall Goodtech Aqualis SeaBird Exploration InterOil Protector Forsikring sine tall onsdag ettermiddag Farstad Shipping-resultatet Alle dagens kvartalstall her. Følg HegnarOnline på Facebook her!
Indeksen er nå opp 0,6 prosent hittil i år, og 16,3 prosent det siste året.Wall Street stiger i tidlig handel, og investorene med å stige markant.De toneangivende Europa-børsene så rødt.Britiske FTSE 100 falt 0,5 prosent, franske CAC 40 0,4 prosent, mens tyske DAX også endte ned 0,4 prosent. Brent-oljen faller syv cent til 109,44 dollar fatet, omtrent som ved stengetid på Oslo Børs i går.WTI-oljen stiger 48 cent til 102,31 dollar fatet.Tall fra American Petroleum Institute (API) viste tirsdag et fall i råoljelagrene på 1,1 millioner fat sist uke.Det var ventet et fall på 1,2 millioner fat.- Tallene fra API var ikke veldig bullish. Spørsmålet er egentlig om tallene vil bli bekreftet av energidepartementet (DOE), sier sjefstrateg for råvarer Harry Tchilinguirian i BNP Paribas til Reuters.Uroen i Libya og Sør-Sudan kan ifølge sjefstrategen gi en viss støtte til oljeprisen.På Oslo Børs steg Statoil 0,13 prosent til 160 kroner. Utslagene var stort sett beskjedne blant tungvekterne. på vegne av selskapet, og mener ifølge TDN Finans den nye silisiumfabrikken ventes å være i full produksjon om 3-4 år, skriver TDN Finans.Danske Markets og Carnegie mener ifølge nyhetsbyrået selskapet sikrer seg tilgang til et meget viktig marked.- Tror en på høyere silisiumspriser, burde dette være et bra businesscase, sier Danske-analytiker André Baustad Benonisen..Carnegie mener derimot at .Styrelder Jens Ulltveit-Moe er ifølge Reuters .- Nei, etterspørselen vokser raskt og det tar lang tid og koster mye å utvide kapasitet i silisium. Jeg tror overkapasitet på moduler kan komme raskere, sier han.På den negative siden merker vi oss en annen av John Fredriksens største investeringer, Seadrill, som falt 0,6 prosent til 212,70 kroner. etter resultatfremleggelsen tirsdag.Vi tar også med Telenor og DNO, som gikk tilbake hhv. 1,8 prosent til 131630 kroner og 0,8 prosent til 24,16 kroner.Kongsberg Gruppen falt 1,1 prosent til 131,50 kroner dagen etter . En rekke selskaper la frem kvartalstall onsdag, og dette preget vinner- og taperlisten. falt mest av alle etter sin rapport, og ble straffet med en kursnedgang på 7,4 prosent til 16,30 kroner., med Øystein Stray Spetalen på eiersiden, trakk ned 2,8 prosent til 3,10 kroner etter sine tall.På den positive siden var , som steg 14,0 prosent til 1,63 kroner på sin kvartalsrapport.Andre tallfremleggere var , som endte i pluss 7,8 prosent til 2,08 kroner, mens var opp 3,8 prosent til 27,60 kroner.Vi nevner også Byggma, som klatret 26,9 prosent til 26,40 kroner etter . kom inn langt under forventning i 4. kvartal, og supplyrederiet mener markedsbalansen i Nordsjøen kan være truet.Aksjen steg 0,8 prosent til 131 kroner i dagens handel.