Oslo Børs holder seg i positivt terreng onsdag ettermiddag.
Hovedindeksen står i 552,37 poeng, etter en oppgang på 0,16 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 2.174 millioner kroner. svak nedgang i USA i går blandet ball i Asia tidligere i dag- Oljetall ikke veldig bullishREC-rally på Kina-nyttDet store unntaket er REC Silicon, som smeller opp 14,1 prosent til 4,12 kroner på meldingen om et joint venture i Kina. SEB-analytiker Truls Engene er oppmuntret fortsetter silisiumsprisene oppoverPå den positive siden finner vi også Storebrand, som stiger 1,6 prosent til 37,72 kroner.Aksjen er dagens klart mest omsatte etter at Gjensidige har solgt seg helt ut. Gjensidige selv klatrer 0,4 prosent til 126 kroner.På den negative siden merker vi oss Seadrill, som faller 2,1 prosent til 209,60 kroner. Flere meglerhus kutter i kursmålet etter resultatfremleggelsen tirsdag. korrupsjonssiktelsene fra ØkokrimTil topps og bunns på tall Goodtech Aqualis SeaBird Exploration InterOil Protector Forsikring Alle dagens kvartalstall her. Følg HegnarOnline på Facebook her!
Indeksen er nå opp 0,6 prosent hittil i år, og 16,3 prosent det siste året.Utviklingen skjer i kjølvannet av og . De toneangivende Europa-børsene er litt ned.Britiske FTSE 100 faller 0,25 prosent, franske CAC 40 0,2 prosent, mens tyske DAX er såvidt i minus.Brent-oljen faller 23 cent til 109,28 dollar fatet, som er litt under noteringen på 109,41 dollar ved stengetid på Oslo Børs i går.WTI-oljen stiger 26 cent til 102,09 dollar fatet.Tall fra American Petroleum Institute (API) viste tirsdag et fall i råoljelagrene på 1,1 millioner fat sist uke.Det var ventet et fall på 1,2 millioner fat.- Tallene fra API var ikke veldig bullish. Spørsmålet er egentlig om tallene vil bli bekreftet av energidepartementet (DOE), sier sjefstrateg for råvarer Harry Tchilinguirian i BNP Paribas til Reuters.Uroen i Libya og Sør-Sudan kan ifølge sjefstrategen gi en viss støtte til oljeprisen.På Oslo Børs stiger Statoil 0,3 prosent til 160,30 kroner. Utslagene er stort sett beskjedne blant tungvekterne. på vegne av selskapet, og mener ifølge TDN Finans den nye silisiumfabrikken ventes å være i full produksjon om 3-4 år, skriver TDN Finans.- Den demonstrerer verdien FBR-teknologien har, fordi de betaler et ganske beskjedent beløp for en 49 prosents eierandel i et joint venture som vil ha kapasitet som er neste like stor som det selskapet har i dag, sier han.Samtidig .Vi tar også med Telenor og DNO, som går tilbake hhv. 1,3 prosent til 132,30 kroner og 1,7 prosent til 23,94 kroner.Kongsberg Gruppen faller 0,4 prosent til 132,50 kroner dagen etter . En rekke selskaper har lagt frem kvartalstall onsdag, og dette preger vinner- og taperlisten. faller mest av alle etter sin rapport, og straffes med en kursnedgang på 10,8 prosent til 15,70 kroner., med Øystein Stray Spetalen på eiersiden, trekker ned 3,1 prosent til 3,09 kroner etter sine tall.På den positive siden er , som stiger 20,3 prosent til 1,72 kroner på sin kvartalsrapport.Andre tallfremleggere er , som står i pluss 7,2 prosent til 2,07 kroner, mens er opp 1,5 prosent til 27 kroner.