REC-sjef: - Vi opplever en ny vår

Sjef i REC Solar, Øyvind Hasaas, kunne i går melde om gode tider og fornuftige marginer da selskapet la frem tall for 4.kvartal 2013.

Solpanel - Foto: AP

- Vi opplever en ny vår i Europa. Vi øker leveransene og har fornuftige marginer, sier Øyvind Hasaas, konsernsjef i REC Solar til DN.EU-landene og Kina ble før jul enige om en minstepris på solpaneler som selges fra Kina til EU. Avtalen la også en begrensning på volumet.- EU-vedtaket gir oss som er plassert i nøytrale Singapore en enklere tilgang til europeiske kunder. I praksis er mange kinesiske produsenter, som nå står for nærmere tre fjerdedeler av verdensproduksjonen, utestengt fra Europa. Vi ser også at det startes opp en viss produksjon i Europa, sier Hasaas til DN.Tirsdag gjestet styreleder i REC Solar, Ole Enger, HegnarTV. Han pekte på at tidene for solpaneler snudde opp i høst, og at kostnadskutt er en viktig del av å kunne tjene på solenergi.- Vi må redusere kostnadene til det nivået som gjør oss konkurransedyktig med andre energikilder. Da blir det butikk, og der er vi nå, sa Enger på HegnarTV tirsdag.SE HELE SENDINGEN HER!