Hytteprisene stiger i Åre og Sälen mens de faller eller flater ut i Trysil og Oppdal. Den svake norske kronen sender dessuten flere svensker over grensen, skriver Finansavisen.- Det er blitt flere svensker nå, det merker vi på kronekursen, sier Petter Birkrem, som megler hytter og fritidsleiligheter i Trysil for Eie Eiendomsmegling i Oslo.
Norsk rabattSvensk oppdriftLes hele saken i fredagens utgave av Finansavisen!
Så langt i år har Birkrem ifølge avisen funnet kjøpere til 16 eiendommer i skikommunen ved svenskegrensen. Tre av dem ble solgt i forrige uke, da Oslo-skolene hadde vinterferie. Birkrem er fornøyd med salgsantallet, men prisene tar på ingen måte av.- To av dem var priset til 1,59 millioner kroner, men ble solgt for 1,5. Den tredje kostet 2,9 millioner, men ble solgt for 2,8, forteller han til Finansavisen.Samtidig skyter hytteprisene til værs på den andre siden av grensen. Etter en dipp i 2011 har prisene begynt å stige igjen i Sveriges største skidestinasjoner, Sälen og Åre.Ifølge Dagens Industri koster en gjennomsnittshytte i Sälen, som ligger en drøy times kjøretur unna Trysil, nå 1,7 millioner svenske kroner, tilsvarende 1,58 millioner norske kroner.