Thon hjelper svenskene med å innta Norge

- Jeg er ofte på deres varehus når jeg er på grensehandel, sier eiendomskongen Olav Thon.

Fra venstre: Göran Westerberg (adm. dir. i Rusta), Olav Thon og Bengt-Olov Forssell (eier og styreleder for Rusta).

Olav Thon Gruppen har signert en avtale med den svenske varehuskjeden Rusta som forhandler hjem- og fritidsprodukter.Les også: Sauegjeteren som ga bort 26 milliarder kronerI første omgang starter utbyggingen i Norge med Strømmen, Åsane og Kristiansand.- Fra før har jeg hjulpet mange store svensker kjeder til Norge, som for eksempel H&M og Clas Ohlson. Vi er glade for at det nå er Rusta sin tur. Selv er jeg velkjent med Rusta og er ofte på deres varehus når jeg er på grensehandel, sier Olav Thon i en melding.De nærmeste årene vil Rusta fortsette sin svenske ekspansjon, fra dagens 71 varehus til om lag 100 i antallet.Parallelt med dette står altså Norge for tur, som første land selskapet ekspanderer til utover hjemlandet. I første omgang starter Rusta med varehus på Strømmen, Åsane og ved Sørlandssenteret i Kristiansand.Ifølge planen vil dørene til varehusene på Strømmen og Åsane åpnes i oktober 2014, mens varehuset i Kristiansand åpner måneden etter.