Tirsdag ble Tesla-sjefen 6,64 milliarder rikere

Tusenvis av investorer tror og håper at Elon Musk skal redde verden. Sprekker boblen eller fortsetter festen på Wall Street?

Tesla-sjef Elon Musk. Foto: Scanpix
Børs
Det er ingen tvil om at supergründer Elon Musk seiler i medvind. Tirsdag steg elbilprodusenten Tesla og solenergiselskapet SolarCity til nye rekordnivåer i New York.Når Musk både er Tesla-sjef og største aksjonær i begge selskapene, gir det også direkte uttelling på 42-åringens papirformue.
StyrtrikGründeren, som er født i Sør-Afrika og bosatt i USA, skal være verdt 70,67 milliarder kroner. Ifølge Bloomberg er han dermed verdens 94. rikeste person. Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikestePlanlegger gigantfabrikkStadig flere spekulerer i at Elon Musk vil bygge en av de største batterifabrikkene på jorden.En kule på Wall Street
I løpet av tirsdagen ble Musk 6,64 milliarder kroner rikere - på papiret.Hittil i 2014 har formuen økt med utrolige 22,95 milliarder kroner.Til sammenligning verdsetter Kapital Kjell Inge Røkke til 12,93 milliarder kroner mens Olav Thon er oppført med en formue på 27,7 milliarder kroner. Forrige uke skisserte Tesla-sjefen planer for en gigantfabrikk som skal være i stand til å forsyne Tesla med lithium-ion-batterier til lavere kostnader og i større kvantum enn hva som er tilfelle i dag. Markedsverdien for Tesla, som leverte om lag 22.400 utgaver av Model S i 2013, har vokst til 183,62 milliarder kroner, hvilket er rundt halvparten av verdien på General Motors eller Ford Motor.Hittil i år har verdien på Tesla økt med 65 prosent mens verdien på SolarCity er opp 43 prosent.