Toppsjef fikk bonus på 450 mill. etter Statoil-avtale

Chesapeake-styret var forbløffet over Statoils kjøp.

Aubrey McClendon - Foto: AP/Scanpix

Etter at Statoil bladde opp 24 milliarder kroner for skifergass midt under finanskrisen i 2008, satt Chesapeake-styret og måpte over at salget gikk i boks, skriver DN.Forbløffelsen over salgssuksessen kommer frem i den nye boken «The Frackers», skrevet av den prisbelønte gravejournalisten Gregory Zuckerman i Wall Street Journal.Boken beskriver ifølge avisen hvordan kompensasjonskomiteen i Chesapeake-styret i etterkant var så fornøyd med toppsjef Aubrey McClendons salgsinnsats at han ble belønnet med en 'Statoil-bonus' på 75 millioner dollar.'Noen av komitémedlemmene var spesielt imponert med Statoil-avtalen. De var forbløffet over at McClendon klarte å dra i land den, siden avtalen ble festet på papiret midt i den finansielle nedsmeltingen og Statoil kunne funnet måter å bakke ut av den på. Transaksjonen var helt klart en Herkules-bragd av McClendon, i disse styremedlemmenes øyne', heter det i boken, ifølge DN.