Tungvektere trakk ned - nyheter senket aksjer

Seadrill endte som en av de store taperne på en rød Oslo Børs.

Oslo Børs - Foto: Finansavisen

Oslo Børs opplevde en nervøs start i kjølvannet av oppturen i USA mandag kveld og oppgang i Asia tirsdag morgen, men i løpet av dagen ble trenden klart negativ.Hovedindeksen endte til slutt ned 0,91 prosent til til 551,48.Oljeprisen like under 110 dollar Et fat Nordsjøolje omsettes ved børsens stengetid for 109,98 dollar fatet, ned 0,60 prosent. Da børsen stengte mandag var prisen 110,06 dollar.Statoil falt i dag 1,18 prosent til 159,20 kroner.Voldsomt resultatrush Det var et voldsomt resultatrush på morgenkvisten i dag. De neste dagene blir like aktive, før sesongen avsluttes fredag.Blant de mange selskapene som har lagt frem tall finner vi oppdrettsselskapene Bakkafrost , Austevoll Seafood og Lerøy Seafood. Bakkafrost falt til slutt 4,86 prosent til 88 kroner, mens de to andre falt henholdsvis 2,79 prosent og 1,36 prosent.Sevan Drilling og Nio Inc, som også har sluppet tall, endte ned 7,42 og 8,89 prosent.Du finner fullstendig resultatoversikt herSeadrill skuffet John Fredriksens riggselskap Seadrill tjente 281 millioner dollar i 4. kvartal 2013, mot ventet 369 millioner dollar.Seadrill-aksjen har svingt voldsomt i løpet av dagen. Den har vært omsatt fra 210,10 til 233,30 kroner, mens kursen endte på 214 kroner, ned 6,06 prosent.- Tallene var som forventet og utbyttet var som forventet opp. Jeg tror aksjen blir straffet for at det er uklarhet rundt markedssituasjonen der ute. Det er den volatiliteten som ligger i aksjen for øyeblikket, sier Anders Bergland i RS Platou Markets til ReutersLes også: Seadrill-datter snudde til plussogAnbefaler salg av SeadrillAksjen hadde desidert størst omsetning i dag, med 1 milliard kroner.Økokrim sikter Kongsberg for korrupsjon Økokrim har tatt ut siktelse mot Kongsberg Gruppen med påstand om korrupsjon.Siktelsen omhandler påstander om korrupsjon i tilknytning til leveranser av kommunikasjonsutstyr til Romania i perioden 1999-2008, fremgår det av en fersk børsmelding.Selskapet ble gjort kjent med siktelsen i dag, og styrets leder er ifølge meldingen orientert.«Kongsberg har nulltoleranse for korrupsjon hos ansatte, konsulenter og forretningsforbindelser. Som et selskap med betydelig internasjonal aktivitet har Kongsberg et omfattende anti-korrupsjonsprogram, og høye etiske standarder er en integrert del av forretningsvirksomheten», heter det fra selskapet.Det opplyses også at det vil samarbeide nært med Økokrim og andre relevante myndigheter for å få en oppklaring av de påståtte forholdene.Aksjen falt i dag 2,56 prosent til 133 kroner.AGR tapte penger i 4. kvartal AGR Group melder om et nettoresultat på minus 14 millioner kroner i 4. kvartal 2013, mot minus 129 millioner kroner i samme periode året før.Resultatet før skatt ble minus 5 millioner kroner, sammenlignet med pluss 14 millioner kroner året før.Aksjen stupte 10,71 prosent til 5 kroner.REC Solar REC Solar fikk et resultat etter skatt i 4. kvartal 2013 på 10,8 millioner dollar, mot 3,2 millioner dollar i 3. kvartal 2012.Aksjen endte ned 4,66 prosent til 112,50 kroner.Styreformann i REC Solar, Ole Enger, var gjest i HegnarTV tirsdag.Golden Ocean innfridde John Fredriksens tørrbulkrederi Golden Ocean innfridde forventningene i 4. kvartal. Selskapet tjente 18 millioner dollar.Aksjen falt likevel 1,57 prosent til 13,15 kroner.PSI Group økte utbyttet PSI Group ASA snur underskudd til overskudd og øker utbyttet. Selskapet tjente 6,8 millioner kroner i 4. kvartal 2013Styret foreslår å øke utbytte med 20 prosent til 0,30 kroner.PSI-aksjen steg 1,48 prosent til 5,48 kroner.Fall på toppen I tillegg til Statoil og Seadrill, var DNB, Yara, Telenor, Subsea 7 og Norsk Hydro med på et topptungt fall på omsetningslisten.Aksjene falt med henholdsvis 0,85 prosent, 1,81 prosent, 0,22 prosent, 1,04 prosent og 1,33 prosent.