<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Agasti-styreleder trakk seg i protest

Styreleder Arne Reinemo i finansselskapet Agasti Holding gikk på dagen, fordi han mente selskapet i fjor ikke informerte skikkelig om en svært alvorlig rapport fra Finanstilsynet.

    Publisert 19. mars 2014 kl. 08.12
    Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 14.17
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 182 ord
    Jørgen Pleym Ulvness - Foto: Scanpix

    Den foreløpige rapporten fra Finanstilsynet ble oversendt styret og ledelsen i Agasti i oktober i fjor. I slutten av november i fjor ble det valgt nytt styre i Agasti Holding, men det satt bare i to uker. Daværende styreleder Arne Reinemo fikk den foreløpige tilsynsrapporten på sitt bord og reagerte på hvordan selskapet informerte om rapporten til markedet i fjor, skriver DN.- Etter mitt syn kommuniserte ikke selskapet i tilstrekkelig grad alvorlighetsgraden av innholdet i rapporten eller konsekvensene av den. Tidlig i desember var det objektiv informasjon tilgjengelig som antydet en vesentlig sannsynlighet for tap av konsesjon i Navigea, sier Reinemo til avisen.Avisen spør om behandlingen av rapporten, som Agasti da presenterte som "En midlertidig rapport. Den inneholder kritikk, hovedsakelig knyttet til overførsel av virksomhet til Navigea vår/sommer 2012", var årsaken til at han gikk av som styreleder.- Kommunikasjonen av rapporten var et vesentlig moment, sier Reinemo.Kommunikasjonssjef i Agasti, Tor Olsen, sier til DN at vurderingene rundt selskapets kommunikasjon om innholdet i rapporten ble kvalitetssikret med våre advokater og behandlet av styret.- I tillegg ble den spesifikke ordlyden forelagt Finanstilsynet, sier Olsen.