Anbefaler ti aksjer

Investtech forteller om de ti beste investeringene i Norden.

Espen Grønstad CEO - Investtech AS. Fotograf: Bjørg Hexeberg.
Børs

Fredag 28. mars er det ni nye aksjer i Norden Topp 10 fra Investtech. Dermed består listen av fem svenske, fire norske og en dansk aksje. Ingen finske aksjer er representert i denne runden.1. American Shipping Company ASA(AMSC.OL) - 27. mar 2014. Siste sluttkurs: 44.9 (-0.6)American Shipping Company ASA ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har nå dessuten falt tilbake mot gulvet i trendkanalen, noe som bør gi en reaksjon opp. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 42.00 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 42.00 kroner ved reaksjoner tilbake. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Volumbalansen er også positiv, noe som styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.2. Opera(OPERA.OL) - 27. mar 2014. Siste sluttkurs: 80.4 (0.6)Opera har falt tilbake mot gulvet i en stigende trendkanal. Videre oppgang indikeres og dagens kursnivå kan være en god inngangskurs. Aksjen nærmer seg støtten ved ca 75.00 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.3. Vestas Wind Systems(VWS.CO) - 27. mar 2014. Siste sluttkurs: 208 (7.5)Vestas Wind Systems ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har nå dessuten falt tilbake mot gulvet i trendkanalen, noe som bør gi en reaksjon opp. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 197 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 197 kroner ved reaksjoner tilbake. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.4. Husqvarna B(HUSQB.ST) - 27. mar 2014. Siste sluttkurs: 44.45 (0.03)Husqvarna B ligger i en stigende trend, men tester nå taket i trendkanalen. Dette kan gi en reaksjon ned, mens aksjen på sikt indikerer videre oppgang innenfor trendkanalen. Aksjen ga kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 41.39 kroner. Videre oppgang til 45.67 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 44.00 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. RSI divergerer negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.5. Saab B(SAABB.ST) - 27. mar 2014. Siste sluttkurs: 191.2 (-2.8)Saab B har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen, og signaliserer med dette enda sterkere stigningstakt. Den positive utviklingen åpner imidlertid for kortsiktige korreksjoner tilbake fra dagens nivå. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 185 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette brukes som et salgssignal. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.6. Hexagon Composites(HEX.OL) - 27. mar 2014. Siste sluttkurs: 33.8 (0.7)Hexagon Composites ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved ca 32.70 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette anses å svekke aksjen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.7. Salmar Asa(SALM.OL) - 27. mar 2014. Siste sluttkurs: 82.5 (-1)Salmar Asa ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen beveger seg i en rektangelformasjon mellom støtte på 72.98 kroner og motstand på 82.88 kroner. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 80.00 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 80.00 kroner ved reaksjoner tilbake. RSI er overkjøpt, noe som indikerer at en kortsiktig reaksjon ned snart bør komme. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.8. Axis(AXIS.ST) - 27. mar 2014. Siste sluttkurs: 220 (0)Axis har falt tilbake mot gulvet i en stigende trendkanal. Videre oppgang indikeres og dagens kursnivå kan være en god inngangskurs. Aksjen beveger seg i en rektangelformasjon mellom støtte på 212 kroner og motstand på 223 kroner. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. Aksjen har støtte ved ca 210 kroner og motstand ved ca 246 kroner. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.9. SEB A(SEBA.ST) - 27. mar 2014. Siste sluttkurs: 86.85 (0.3)SEB A ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har også brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 83.50 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. Volumtopper korresponderer med kursbunner og volumbunner korresponderer med kurstopper. Dette svekker den stigende trenden og kan være et tidlig signal om et kommende trendbrudd. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.10. NCC B(NCCB.ST) - 27. mar 2014. Siste sluttkurs: 228.3 (-1.1)NCC B ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved ca 225 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. RSI divergerer negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned. RSI-kurven viser en fallende trend, noe som er et tidlig signal om mulig trendbrudd ned. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

Nyheter
Børs