Full forvirring rundt nytt Facebook-oppkjøp

Investorene likte ikke at Marc Zuckerberg kjøpte enda en selskap. Børsnoteringen av King Digital ble en skuffelse, og aksjen dundret ned.

Facebook-sjef og gründer Mark Zuckerberg - Foto: AP
Børs

Investorene på børsene i New York konstaterte såvidt at PMI for tjenestesektoren steg fra 53,3 i februar til 55,5 i mars, mens det var ventet en oppgang til 54.At ordreinngangen for varige goder i USA steg 2,2 prosent i februar, mot ventet 0,8 prosent var det heller nesten ingen som brydde seg om.Det var andre ting som fanget deres interesse, som et litt uforståelig kjøp av Marc Zuckerberg, Facebook, og børsoteringen av spillprodusenten King Digital.Dow Jones falt 0,6 prosent til 16.268,99 mens Nasdaq smalt ned 1,4 prosent til 4.173,58. S&P 500 endte ned 0,7 prosent til 1.852,56.For hver aksje som steg på NYSE var det to som falt og på Nasdaq falt fire aksjer for hver aksje som steg.Ni av de ti mest omsatte aksjene på Nasdaq falt, med Facebook ned 6,9 prosent etter at selskapet sendt tirsdag kveld meldte at det hadde kjøpt Oculus VR for 2,4 milliarder dollar.Enkelte analytikere har i kjølvannet av kjøpet, som kommer kort tid etter kjøpet av WhatsApp for 19 milliarder dollar, lurt på om Marc Zuckerberg har et shoppingproblem - om han er en shopaholic.To andre Oculus nøt også godt av kjøpet - i hvert fall til selskapene avkreftet at det var de Facebook beilet på. Oculus Vision Tech og Oculus Innovation Science henholdsvis doblet seg og steg 27 prosent, ifølge Marketwatch, før det ble klart for investorene at det ikke var disse selskapene Facebook var ute etter.Et annet spørsmål som kommer på stadig flere lepper er; - Når skal kjøpene begynne å kaste av seg?Først Instagram, så WhatsApp og nå Oculus.Det som fikk mest rampelys på Nasdaq var imidlertid børsnoteringen av King Digital, med spillet Candy Crush, som blant annet skal være statsminister Erna Solbergs favoritt i spillverden.IPO gikk på 22,5 dollar og verdsatte selskapet til 6,7 milliarder dollar, men med ett hot spill er det mange som kaller det en one-trick-pony. Aksjen falt da også 15,6 prosent første dag på børsen.King Digital ble det den verste børsnoteringen så langt i år og det gjorde investorene litt nervøse, og kan være en del av forklaringen på det forholdsvis store fallet på Nasdaq.Tesla slapp ikke unna og falt 3,4 prosent til 212,96 dollar, mens Microsoft falt 1,4 prosent.Den eneste av de ti mest omsatte på Nasdaq som steg var Netflix, som endte opp 0,4 prosent.I tillegg falt eBay og Yahoo også 1,3 prosent, mens Amazon smalt ned 3,2 prosent.På NYSE falt åtte av de ti mest aksjene, med J.P.Morgan ned 1,7 prosent og Citigroup ned knapt 0,3 prosent og Bank of America ned knappe 0,2 prosent.IBM falt 1,2 prosent, mens de to aksjene som steg var Oracle og Pfizer. De to steg henholdsvis 1,8 prosent og 1,1 prosent.Apple falt nær 1 prosent, mens Google

Nyheter
Børs